Ik ga op reis en ik neem mee..

ik-ga-op-reis-postimage1Bij het opstellen van dit lijstje neem je het klimaat en de natuur van het land waar je naar toe gaat in ogenschouw. Goede schoenen zijn op dit lijstje onmisbaar. Wat zijn musthaves voor op vakantie?

Stappers voor wandeltochten

Fijne stappers voor in warme landen om wandeltochten mee te lopen. Canvas is dun en gaat in een vochtig klimaat niet snel schimmelen en rotten. Wanneer de schoen vochtig wordt, droogt deze vrij snel. Maar ook stevigere schoenen zijn gewenst, voor bergtochten bijvoorbeeld. Neem hiervoor een comfortabele trekking schoenen mee. Deze geven zowel bij de voet als de enkel steun en bieden grip tijdens het wandelen.

Luchtige open schoenen

slippers

Deze zool met banden over de voet kent zeer veel verschillende varianten. Ze zijn luchtig en  comfortabel. Fijn voor het lopen in de stad wanneer de temperatuur hoog is. Naast de sandaal is ook de simpele strand slipper altijd een goede vriend tijdens de vakanties. Zo lopen ze prettig op het strand en tijdens het douchen in de accommodatie bieden ze een redelijke mate van hygiëne.

Waterschoenen tegen zee-egels

In veel gebieden leven in de zee vlakbij de kust zee-egels of andere dieren die steken. Een waterschoen voorkomt dat de blote voet wordt aangedaan waardoor je geruster kan gaan zwemmen. Informeer goed bij de accommodatie of deze schoentjes nodig zijn en wat zij hiervoor aanraden. Een goede tip is om te letten op de zool van de schoen deze zijn soms speciaal tegen zee-egel stekels.

Hippe enkellaarsjes voor een avondje uit

Naast de functionele schoenen zijn leuke schoenen voor een avondje uit natuurlijk ook wel fijn. Neem een enkellaarsje mee met een kleine hak. Hier kun je gerust een eindje mee wandelen zonder pijnlijke voeten en het ziet er toch leuk uit.

Ben je bang dat je dit allemaal nooit in je koffer krijgt, kijk dan dit filmpje:

Speel in op de aankomende activiteiten

Waar je ook naartoe gaat op vakantie, denk goed na over wat meeneemt. Zorg dat je voor alle mogelijke situaties een gepaste schoen (en outfit) bij hebt zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Probeer van te voren vast te kijken naar de activiteiten die je wilt gaan uitvoeren zodat je hierop je kunt inspelen tijdens het inpakken van je koffer.