Breng het gewicht van die koffer omlaag

De stress in de wachtrij voor de incheckbalie op een vliegveld herkennen de meeste van ons. Een vraag die in je hoofd op komt is het aantal kilo’s van de koffer. Voldoet deze aan de norm? In dit artikel staan wat handige tips om slim om te gaan met het aantal bagagekilo’s. Wie weet ervaar jij de volgende keer minder stress in die rij.

Zo licht en zo slim mogelijk

Wanneer je weet van jezelf dat je de neiging hebt te veel (ruim)bagage mee te nemen op vakantie, koop dan een zo licht mogelijke koffer. Koffers verschillen nogal in gewicht en hoe lichter de koffer zelf is, hoe meer kilo’s je mee kunt nemen qua inhoud. Probeer ook slim te zijn met je reisgenoten. Als de een nog onder het maximum zit en de ander erboven kan er best een verdeling gemaakt worden zodat beide koffers voldoen aan de eisen.

In het filmpje hieronder is te zien dat mensen eigenlijk altijd teveel meenemen op vakantie

Handbagage versus ruimbagage

Veel mensen vergissen zich in de hoeveelheid handbagage die ze nog mee mogen nemen. Dit is vaak tussen de 5 en 10 kilo per persoon. Wanneer je slim inpakt, dan kan je een paar kilo kwijt in de handbagage. Die kilo’s zitten dan niet meer in de koffer. Let er wel op dat dit geen toilettassen of de inhoud daarvan betreft. Vloeistoffen mogen zeer beperkt mee in de handbagage. Kom je erachter dat je geen 10 kilo in je kleine handbagage koffertje krijgt, denk dan aan speciale vacuüm zakken. Hierdoor kan je alles erg klein maken en houd je dus meer ruimte over. Hieronder is per luchtvaartmaatschappij een overzicht gemaakt van de maximale kilo’s die je als handbagage mee mag nemen.

handbagage-afmetingen

Meten is weten

Kortom, er zijn veel manieren om het aantal kilo’s van de koffer naar beneden te brengen. Het is handig om de koffer altijd even te wegen voordat je naar de luchthaven vertrekt. Er zijn speciale weegschalen voor de koffer beschikbaar. Vergeet ook niet je koffer even te wegen op de luchthaven, zo voorkom je dat de weegschaal thuis iets anders aangaf dan die op de luchthaven en kun je nog bagage verdelen tussen de koffers. Meer bagagetips lees je hier.