Gastvrijheid in Azië

2-HostiesAziaten staan bekend om hun gastvrijheid en het is een algemeen bekend feit dat het goed gesteld is met de gastvrijheid in Azië. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, die hun klanten goed willen behandelen, maar ook voor de lokale bevolking die buitenlandse toeristen graag helpen.

Vooral toeristische gebieden zijn erg gastvrij. Het personeel dat voor bedrijven werkt is hier goed opgeleid om gasten en klanten gastvrij te behandelen en de service is vaak dan ook vele malen beter dan de service die we in het Westen gewend zijn. Ook de lokale bevolking vindt het vaak leuk om interactie met buitenlandse toeristen te hebben, al is het maar in de vorm van een glimlach. In sommige gevallen gaat men echter verder en zal je uitgenodigd worden voor een complete maaltijd of wordt er geproost op de komst van buitenlandse gasten.

Toch zal er soms ook opgepast moeten worden. Er zijn helaas namelijk ook altijd mensen die proberen misbruik te maken van de situatie en mensen proberen op te lichten, bijvoorbeeld door ze mee te lokken naar kleine restaurants waar vervolgens lokale specialiteiten tegen een veel te hoge prijs worden geserveerd. Hier komt men vaak echter pas achter nadat de rekening wordt gepresenteerd. Wie een beetje op zijn hoede is zal hier echter niet mee te maken krijgen en kan genieten van de echte gastvrijheid van Azië.

indian-bamgels-4-300x300Ook in de minder toeristische gebieden is de gastvrijheid vaak goed te noemen, maar daar kunnen soms wel ongemakkelijke situaties ontstaan. Zo zullen mensen niet altijd gewend zijn aan het feit dat er niet-Aziatische mensen bezoeken en kan het voorkomen dat ze vergeten te glimlachen en in plaats daarvan staren. Daarnaast werken mensen in de minder toeristische plaatsen ook niet altijd even efficiënt, waardoor het soms lang wachten is op een maaltijd of ander product dat wordt besteld. Ondanks deze kleine ongemakken zullen vrijwel alle Aziaten u uiteindelijk toch proberen een goed gevoel te geven.