Vakantiefoto’s delen

Vroeger was het maken van foto’s vrij prijzig vanwege het laten ontwikkelen van het rolletje en het laten afdrukken van de foto’s. Toch was het fotograferen erg gewild en werd het voor een steeds groter publiek beschikbaar. Vooral het maken van vakantiefoto’s werd veel gedaan zodat men een herinnering had aan de reis en eenmaal thuis deze kon laten zien aan familie en vrienden. Vandaag de dag is het laten afdrukken van analoog geschoten foto’s wat ouderwets geworden hoewel het door liefhebbers nog wel vrij veel gedaan wordt. Met de komst van de digitale camera en de smartphones is er een nieuwe wereld open gegaan op het gebied van fotografie. De foto’s hoeven niet meer ontwikkeld te worden waardoor de kosten lager blijven en kunnen op de computer en zelfs door middel van een speciaal kabeltje op nieuwere televisietoestellen bekeken worden.

Met een smartphone kan je de favoriete vakantiefoto’s nog tijdens de vakantie uploaden naar sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook. Zo worden ze instant gedeeld met je vrienden. Ook kan je ze in een online fotoboek plaatsen zoals het bekende Picasa. Even de link doorsturen naar al je vrienden en familie en ze kunnen gelijk meegenieten van alle vastgelegde mooie momenten en spectaculaire uitzichten. Heerlijk nostalgisch de foto’s af laten drukken om ze in een fotoalbum te doen kan natuurlijk ook nog steeds en wordt veel gedaan via de foto afdruk websites. Tevens kunnen de mooiste foto’s op groter formaat afgedrukt en ingelijst worden en het laten afdrukken op canvas is al een tijdje uitermate populair. Wat tegenwoordig ook veel gedaan wordt en een mooie manier is om je vakantiefoto’s te etaleren en beschikbaar te maken voor het gewenste publiek is het bijhouden van een fotoblog. Hiermee kan je de thuisblijvers op de hoogte houden van waar je op dat moment bent en bij de foto’s je ervaringen beschrijven zodat ze direct kunnen zien en lezen wat je allemaal meemaakt tijdens je vakantie.

Vakantiefotos