Vakantiegangers gewaarschuwd door SGR

Het Garantiefonds (SGR) waarschuwt vakantiegangers goed op te letten bij het boeken van een vakantie. ‘Er wordt te makkelijk op internet geboekt en betaald. Als de reisbureaus onderuit gaan, is de toerist al het geld kwijt’ zegt SGR- Erik Jan Reuver. Steeds meer reisbureaus gaan failliet.

De waarschuwing van Reuver geldt met name voor reisaanbieders die niet aangesloten zijn bij een Garantiefonds. ‘Er zijn ook beunhazen die ons log misbruiken. Een lijst met SGR- deelnemers staat op onze website. Alleen bij hen is meer gedekt’’ is zijn boodschap aan Nederlanders die laat beslissen naar de buitenlandse zon te gaan. Ook Turkije- specialisten zijn aangesloten ij het SGST- fonds, bieden volgens Reuver dezelfde garantie.

In de reiswereld is het wachten op ‘een grote klapper’ die ervoor zorgt dat de reiswereld ten onder gaat. Veel reisorganisaties hebben het moeilijk door de crisis alhoewel dat de laatste weken wel wat gecompenseerd worden door Nederlanders die een last minute richting de zon boeken. Het tegenvallende weer zorgt ervoor dat alsnog veel Nederlanders hun biezen pakken en richting de zon verkassen.  Op het moment dat reisorganisaties niet zijn aangesloten op een Garantiefonds kunnen ze fluiten naar hun geld als de desbetreffende organisatie failliet gaat. Het is daarom raadzaam altijd alles dubbel te checken voordat u op vakantie gaat. Denk hier niet alleen aan uw reisorganisatie, maar ook aan uw reisverzekering, zorgverzekering etc.